Rekonstrukcija kaćke saobraćajnice

VIDEO K9: U toku su radovi na sanaciji saobraćajnih površina u radnoj zoni u naselјu Kać, a kako teku radovi danas se uverio i gradonaelnik Miloš Vučević koji je obišao gradilište. Očekivani završetak radova, prema trenutnoj dinamici, je početak naredne nedelјe.

0
274

Lokacija izvođenja radova je Ulica Delfe Ivanić, kao veza između puta M-7 Novi Sad – Zrenjanin i ulaska u Kać iz drugog pravca. Radove su zajednički finasirali grad, pokrajina i Republika Srbija.

“Vrednost radova je 37,5 miliona dinara. Ova ulica je bila prioritet i rađena je po zahtevu građana, odnosno MZ „Kać“, a ona spaja regionalni put Novi Sad – Zrenjanin sa ulazom u Kać. Ona je karakteristična po tome da se u većem delu tu nalaze i privrednici, ne samo domaćinstva i naznačeno je da je nedovolјno i nekvalitetno uređena. Za nekoliko dana, kada svi radovi budu završeni, to će biti jedna moderna, potpuno rekonstruisana saobraćajnica sa kolovoznom trakom, biciklističkom stazom i trotoarom”, rekao je Vučević.

Rekonstrukcija Ulice Delfe Ivanić ukupne dužine od oko 895 metara obuhvatala je izgradnju asfaltnog kolovoza širine pet metara, biciklističke staze širine dva metra i trotoar širine 1,60 metara.

Za sada je izgrađena kolovozna konstrukcija sa obostranim oivičenjem i radi se habajući sloj, iskopani su upijajući kanali, izgrađena pešačka i biciklistička staza i u toku je postavlјanje saobraćajne signalizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.