Rekonstrukcija Dunavskog parka

VIDEO K9: Već na jesen bi Novosađani mogli da uživaju u novim sadržajima u Dunavskom parku. Radovi na detaljnoj rekonstrukciji ovog parka, kako je najavljeno iz Gradskog zelenila, trebalo bi da počnu ovog meseca.

0
35

Dunavski park uskoro bi trebao da dobije nove staze, klupe, rasvetu, ograde, dečje igralište i česmu. Rekonstrukcija najstarijeg parka u Novom Sadu trebalo bi da započne ovog meseca, a radovi će biti gotovi na jesen.

Radovi koji koštaju nešto više od 121 milion dinara, podrazumevaju rekonstruisanje svih staza i prilaza koji obuhvataju površinu od 6.209 kvadrata, a na mestu postojećeg dečijeg igrališta biće izgrađeno novo, veće igralište, sa pet novih sprava i novom česmom sa 250 metara ograde oko dela parka.

Takođe biće rekonstruisana rasveta i klupe, od kojih će 165 biti ofarbano i popravljeno, i biće dodato 15 novih, uz 56 novih kanti za otpatke. Svih 35 postojećih kandelabera biće renovirani.

Podsećamo, prošle godine u tom parku ugrađen je savremeni zalivni sistem kap po kap.

Dunavski park, koji se nalazi između Dunavske ulice, Bulevara Mihajla Pupina i Dunava, na tom mestu nalazi se gotovo 127 godina i prostire se na 6 hektara. Podizanje parka započeto je 1895. godine i predstavlja sastavni deo stare Dunavske ulice i starog dela grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.