REKONSTRUKCIJA, DROGA, FARSA I KOMEDIJA

555

(VIDEO K9) U narodnom parlamentu vodi se oštra rasprava o novom zakonu o ministarstvima i vladi Srbije. Najviše primedbi na rekonstrukciju, naravno uputila je opozicija. Rapravu nisu obišle ni priče o tome ko je pijan, a ko narkoman i ko je kome plaćao avionske karte.

 
Na današnjoj sednici skupštine čule su se oštre ktitike na račun dosadašnjih ministara, a usledili su i brojni dueli opozcije i vlasti. Tokom rasprave objavljena su i imena kandidata za ministra privrede i poljoprivrede. Vice premijer predložio je da ministar privrede bude Saša Radulović, a ministar poljopriverde Dragan Glamočić. O njihovom imenovanju izjasnićese i glavni odbor naprednjaka.
Početak rasprave u narodnom parlamentu obeležio je i predlog da se svi poslanici testiraju na alkohol i drogu, a tim povodom lider LDP-a uzjavio je da mu je dosta insinuacija o njegovoj navodnoj narkomaniji.
Rekonstrukcija vlade najavljena je kao dubinska, suštinska i temeljna i URS je prvo želeo da podrži ovakvu vladu, ali ipak smatraju da rekosntrukcija niej suštinska.
Demorkate kažu da je najavljena rekonstrukcija jedna potpuna farsa, koja se sada pretvara u komediju, smatra Borko Stefanović.
I Zorana Mihajlović iz redova naprednjaka smatra da rekonstrukcija može da bude potpuna jedino ako Ivica Dačić podnese ostavku na mesto premijera, a da na to mesto dođe Aleksandar Vučić. U svakom slučaju, novim zakonom predloženo je da Vlada ima 18 ministarstva,a do kraja nedelje saga o rekonstrukciji trebalo bi da bude završena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.