Rekonstruisan Trg u Kanjiži

VIDEO K9: Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 57,6 miliona dinara za rekonstrukciju Trga u Kanjiži. Investicija je važna kako za građane ove opštine tako i za posetioce.

215

Za rekonstrukciju Trg u centru Kanjiže Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 57,6 miliona dinara.

Reč je o infrastrukturnom i parternom uređenju u cilju povezivanja centra sa pešačkom zonom i Narodnim parkom, u kom je smeštena Banja Kanjiža, a ukupna vrednost iznosi više od 65 miliona dinara.

“Inače, u protekle dve i po godine pokrajinska vlada je uložila preko 150 miliona ne samo u Kanjižu, već i druge delove opštine, u druga naseljena mesta, u Horgoš, u novu industrijsku zonu, u male pijace i na drugim mestima, jer smo zaista hteli da pokažemo da i opštine koje poput Kanjiže nemaju veliki broj stanovnika i nisu razvijene kao što je to Novi Sad, Subotica ili neko drugo od većih mesta u Vojvodini imaju pravo i imaju mogućnost, imaju snagu da pripremaju projekte i da ih realizuju”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je dodao i to da su u pripremi novi projekti, kao što je obilaznica oko Kanjiže u čijoj realizaciji će učestvovati republička Vlada i Putevi Srbije.

Predsednik Opštine Kanjiža Robert Fejstamer ovom prilikom istakao je da je uređenje trga veoma važno za opštinu u turističkom smislu, a koordinator projekta „Rekonstrukcija bloka A i B“ Nebojša Rakić objasnio je kako su projektom i obezbeđeni i sadržaji za decu prema najnovijim bezbednosnim standardima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.