Regresiranje troškova prevoza studenata

VIDEO K9: Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava kojima su obezbeđena sredstva za regresiranje prevoza studenata u međumesnom saobraćaju na teritoriji Pokrajine.

0
406

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje je u ovoj godini, za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine, obezbedio 20 miliona dinara.

Pravo na ova sredstva ostvarile su na osnovu javnog konkursa 33 lokalne samouprave. Njihovim predstavnicima je danas, tim povodom, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava.

“Ja mislim da je ovo jedan važan posao gde partnerski pomažemo pre svega roditelje, studente a i vas u lokalnoj samoupravi. Ja znam da je uvek potrebno više i to će vam reći i korisnici, a i mi koji zajedno sa svim poslanicima Skupštine APV formiramo budžet i odlukom Vlade već godinama pomažemo unazad, dakle regresiramo troškove prevoza za naše studente”, naveo je Milošević.

Kako je saopšteno, sredstva za regresiranje prevoza namenjena su za budžetske studente, za studente koji nisu korisnici usluga smeštaja i ishrane u studentskom centru i koji ne koriste stipendije i kredite.

“I izražavam svoje strahove da svi oni koji putuju, zapravo nije stvar samo finansija, nego stvar je jednog opreza, jedn,e ja bih rekao, dobre namere da završe to što su započeli, da obraduju svoje roditelje, da budu važan potencijal razvoja vaših opština i, naravno, svima nama na radost, da budu u pravom smislu investicija a ne trošak”, rekao je Milošević.

On je dodao da „mapa“ rada Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost nije locirana samo u tom segmentu i objasnio da, pored toga, sekretarijat pomaže i rad studentskog centra, studentske organizacije, najbolje studente, darovite studente.

On je precizirao da sekretarijat izdvaja oko 50 miliona dinara za ono što je direktno vezano baš za studente i kvalitet studentskog života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.