Regionalna deponija u interesu svih

VIDEO K9: Izgradnja Regionalne deponije je jedan od vitalnih interesa za Novi Sad, a njena lokacija osetljivo pitanje na koje bi uvek neko imao primedbu, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević o ovom pitanju. Nacrt Plana generalne regulacije Regionalne deponije i dalekovoda na javnom je uvidu do 20. aprila.

0
88

Prošle nedelje emitovali smo prilog snimljen s meštanima Nemanovaca nezadovoljnih nacrtom Plana generalne regulacije buduće Regionalne deponije koja bi, prema tom planu, trebala biti izgrađena, kako tvrde, 270 metara od njihovog naselja, iako zakon predviđa minimalnu udaljenost od 500 metara od naseljenog mesta.

Gradonačelnik je napomenuo da je mnogo opasnije postojeće neuređeno smetlište koje se danas nalazi na ovom mestu i da bi građani Nemanovca i Pejićevih Salaša trabalo da se raduju što će konačno biti uređena deponija i što će dobiti potpuno promenjen ambijent.

Vučević je istakao da su stručnjaci tri godine odlučivali o mestu izgradnje Regionalne deponije. Lokacija deponije, kako je naveo, osetljivo je pitanje za sve građane jer je niko ne želi u svojoj blizini, ali bi njenim izmeštanjem daleko od grada odnošenje smeća bilo preskupo.

Pri tom ne bi bile isključene ni kritike da Novi Sad prepušta drugoj opštini da ubire prihode od eksploatacije jer je efikasno upravljanje otpadom profitabilan posao.

Podsetimo, Nacrt Plana generalne regulacije Regionalne deponije i dalekovoda, sa izveštajem o uticaju plana na životnu sredinu, nalazi se na javnom uvidu do 20. aprila, a zainteresovani građani mogu da pošalju svoje primedbe i sugestije koje će biti javno razmotrene na sednici Komisije za planove 26. aprila od 9 sati u amfiteatru Spensa.

Zbog epidemioloških mera prisustvo je potrebno prijaviti putem mejla planiranje@uprava.novisad.rs ili na broj telefona 021/423-015.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.