Regionalna borba protiv litijuma

VIDEO K9: U Novom Sadu je sinoć održana i treća tribina udruženja EKO Društvena akcija pod nazivom "Regionalna borba protiv litijuma: Slučajevi Bosne i Srbije" .

0
52

“Regionalna borba protiv litijuma: Slučajevi Bosne i Srbije” naziv je tribine EKO Društvene akcije održane u Novom Sadu.

Na skupu su govorili dr Dragana Đorđević iz Srpske akademije nauka i umetnosti i Instituta za hemiju i metalurgiju u Beogradu, Snežana Jagodić-Vujović iz udruženja EKO Put iz Bijeljine te Ivan Bjelić iz pokreta Marš sa Drine.

Na tribini je bilo reči o iskustvima organizovanja  i pokretanja domaćeg pokreta protiv iskopavanja litijuma te o budućim koracima koje će učiniti, kao i o regionalnoj saradnji.

Ovo je bila treća po redu tribina u okviru programa ovog udruženja građana pod nazivom “Ekološki pokreti i društvena kritika” koji okuplja domaće aktiviste i više od 20 gostiju iz 7 zemalja, na 7 lokacija u Novom Sadu, Beogradu i Nedeljicama sa namerom da uspostave međunarodnu mrežu za zaštitu od iskopavanja litijuma u okviru takozvane “Jadarske deklaracije” koju će potpisati domaće i međunarodne organizacije iz Čilea, Portugala, Španije, Meksika, Nemačke, Bosne i Srbije 9. jula u Gornjim Nedeljicama.

Iz udruženja je saopšteno da će sledeći događaj u okviru programa “Ekološki pokreti i društvena kritika” okupiti aktiviste iz Portugala, Bolivije, Engleske i Nemačke 2 dana pre potpisivanje deklaracije, odnosno 7. jula u Novom Sadu, u Ilije Ognjenovića 2 od 17 časova, na tribini o budućnosti svetske ekološke borbe u zelenoj tranziciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.