Pokrajinska vlada dodelila opštinama i gradovima 25 miliona za plansku dokumentaciju

VIDEO K9: Bespovratna sredstva za izradu tehničke i planske dokumentacije u ukupnom iznosu od 25 miliona dinara, dodelio je danas lokalnim samoupravama Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

0
369

25 miliona dinara Pokrajina je namenila za sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije – projekata infrastrukture u okviru zaštićenog prirodnog dobra, kao i za sufinansiranje izrade planske dokumentacije: prostornog plana jedinice lokalne samouprave, plana generalne i detaljne regulacije.

“Daje se u oblastima zaštite životne sredine i tako dalje. Mislim da je vrlo značajan korak i da treba pomoći jedinicama lokalne samouprave iz razloga koje sam naveo pre svega, ali kroz činjenice da im se pruži druga stručna pomoć od strane AP Vojvodine”, rekao je
Vladimir Galić, sekretar za urbanizam APV.

Potpisano je 10 ugovora za izradu projektno tehničke dokumentacije i 21 ugovor za izradu planske dokumentacije.

“Opština Bač je danas dobila 750 hiljada dinara od Pokrajinskog sekretarijata namenjene za sufinansiranje i izradu plana detaljne regulacije za novu radnju zonu u Baču. To su sredstva s kojima ćemo pokrenuti jedan postupak u kojem ćemo u dogledno vreme rešiti pitanje nove industrijske zone, radne zone, mnogo veće nego ove koju sada imamo, koja je već u dobroj meri popunjena”, rekao je Dragan Stašević, predsednik opštine Bač.

 

Ovom prilikom Galić je spomenuo Krivaju gde postoje problemi fekalnog i industrijskog zagađenja, gde će u skladu sa zakonskim rokom do 2025. godine biti izgrađeni prečistači za vodu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.