Regenerativna poljoprivreda – šansa budućnosti

VIDEO K9: U Novom Sadu je juče održan skup na kojem su stručnjaci i predstavnici institucija razgovarali o principima razumevanja i promociji regenarativne poljoprivrede.

0
16

“Regenerativna poljoprivreda -privredna šansa budućnosti”, konferencija je juče održana u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad, koja je okupila predstavnike institucija i stručnjake iz oblasti poljoprivrede sa ciljem promocije i razumevanja principa regenerativne poljoprivrede kao ključne komponente održivog razvoja i budućnosti naše planete.

Domaći poljoprivredni proizvođači prihvataju novine zahvaljujući podršci velikih kompanija s kojima sarađuju, kaže Aleksandar Đuragin iz Udruženja Poljoprivrednika nove generacije.

Poljoprivrednici nove generacije žele da isprate sve nove trendove, navodi Đuragin.

Od 50 članica tehnološko razvojnih kompanija, koliko ih ima u NTP Novi Sad, startap kompanije iz oblasti agrara zastupljene su jednom trećinom u tom ukupnom broju, rekao je direktor NTP-a Nebojša Drakulić.

Regenerativna poljoprivreda podrazumeva proizvodnju bez narušavanja zemljišta oranjem i uvođenje različitih biljnih i životinjskih vrsta u zemljoradnju. Evropska unija je pre tri godine pokrenulaprojekat AgriCaptureCO2 kako bi podstakla poljoprivrednike da pređu na ovaj metod, a u pilot istraživanju učestvuju poljoprivrednici iz pet zemalja sveta, među kojima je i Srbija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.