Redovno javljanje u NSZ lično

VIDEO K9: Redovno javljanje nezaposlenih na biro putem telefona ili mejla više neće biti moguće, javljaju iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

0
17

Zbog ublažavanja epidemioloških mera, ubuduće će redovno javljanje nezaposlenih lica, kao i individualni razgovori sa nezaposlenima, biti obavljano isključivo neposredno, uz lično prisustvo tražioca zaposlenja, javljaju iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pri tom će na snazi ostati obaveza poštovanja svih važećih epidemioloških mera, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

Takođe će i sve druge aktivnosti koje su u proteklom periodu sprovođene u smanjenom obimu kao i aktivnosti koje nisu sprovođene, Nacionalna služba za zapošljavanje u narednom periodu nastaviti da realizuje u skladu sa novim epidemiološkim merama.

Nezaposlenima evidentiranim u ovoj službi i dalje će biti omogućeno da se lično, putem pošte ili elektronskim putem prijave na evidenciju tražilaca zaposlenja i podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i da podnesu zahteve za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.