Redovi za testiranje na kovid

VIDEO K9: I danas su primećene gužve ispred kovid ambulanti Doma zdravlja, a pacijenti koji su upućeni na testiranje u ove ambulante kažu da čekaju i po nekoliko sati.

0
68

Poslednjih dana registrovan je povećan broj obolelih od koorna virusa, pa se i sve više Novosađana prijavljuje za pregled u kovid ambulante novosadskog Doma zdravlja, gde mogu, prema proceni lekara, biti dalje ispitivani ili testirani na ovaj virus ili poslati kući.

Kovid ambulanta za respiratorne infekcije u okviru objekta Zmaj Ognjena Vuka radi svakog dana od 7 do 20 časova, a građani čekaju u redu i po nekiliko sati.

U non-kovid ambulanti na Novom naselju, po zahtevu građana rade se testovi na antitela koji koštaju 1.200 dinara, a u slučaju da test bude pozitivan na antitetela obaveštava se epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine koji potom odlučuje gde će dalje uputiti osobu koja je pozitivna.

Na isto mesto dolaze i građani koji imaju potrebu da idu u neku od bolnica ili druga mesta gde je potreban negativan test, a testiranje za njih je beslatno.

Sve informacije građani mogu dobiti putem telefona 021/48-79-213, 021/48-79-217.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.