Redovan rad semafora u Veterniku

VIDEO K9: Novoizgrađeni semafor u Veterniku, na raskrsnici Novosadskog puta i Ulice Nova 1, od jutros je u redovnom režimu rada, saopšteno je iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije koja apeluje na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju.

0
27

U Veterniku je od jutros u 10 časova semafor  na raskrsnici Novosadskog puta i Ulice Nova 1 pušten u redovan rad, nakon probnog perioda na žutom treptaču, što je uobičajena procedura kako bi se korisnici navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju, saopšteno je iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada.

Semaforizacijom ove frekventne raskrsnice omogućeno je efikasnije odvijanje saobraćaja i bezbedniji prelazak pešaka i biciklista.

U radu ovog semafora predviđen je detektorski sistem kojim se najava vozila iz sporednih pravaca obavlja preko induktivne petlje, a pešacima pritiskom na taster omogućuje pojavu zelenog svetla.

Za kretanje osoba sa invaliditetom, deci i starim osobama, u zoni raskrsnice formirani su novi pešački prelazi sa pločama vodiljama i taktilnim pločama, kao i nove biciklističke staze u nivou postojeće kolovozne konstrukcije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.