Reciklažom do besplatne sajamske ulaznice

VIDEO K9: Posetioci međunarodnih sajmova koji su danas otvoreni u Novom Sadu imaju priliku da uđu besplatno, ukoliko donesu određenu količinu otpada za reciklažu.

0
19

Udruženje “Inžinjeri zaštite životne sredine”, uz podršku grada omogućilo je zamenu reciklažnog otpada za ulaznicu na Međunarodne sajmove LORIST – Lova i ribolova, kao i Sajam ekologije, od 28. septembra do 2. decembra.

Kod Teretnog ulaza I na Novosadski sajam nalazi se reciklažno ostrvo, a ulaz peške, biciklom ili automobilom je omogućen iz ulice Branka Bajića. Da bi dobili jednu besplatnu kartu, posetioci treba da donesu jednu od ponuđenih opcija: 10 kilograma hartije, dve gume, pet flaša – PET ambalaža, jednu litru korišćenog jestivog ulja, 30 plastičnih čepova, komad električnog, elektronskog ili kabastog otpada, pet limenki ili staklenih flaša.

Reciklažno ostrvo biće otvoreno svaki dan u periodu od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana sajma u nedelju, 2. oktobra, od 10 do 17 časova.

Cilj ove akcije je podizanje svesti o primarnoj selekciji otpada i upoznavanja stanovništva sa izgledom reciklažnih dvorišta koja se grade u Novom Sadu, a koja bi uskoro trebalo da počnu i da funkcionišu te kroz svoj rad pomognu očuvanje prirodnih resursa, reciklažu otpada i dovedu do smanjenja smeća koji se odlaže na deponiju u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.