Reciklaža otpada pre regionalne deponije

VIDEO K9: Izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom sada je sasvim izvesna i ka njegovoj relizaciji grabi se krupnim koracima zahvaljujući sprovođenju novog Regionalnog plana upravljanja otpadom za Grad Novi Sad i još sedam opština. Ovo je u našoj emisiji Otvoreni ekran izjavila Mira Radenović, članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoji energetsku efikasnost, koja je od 2018. i predsednica međuopštinske radne grupe za upravljanje komunalnim otpadom.

0
10

Formiranjem Međuopštinske radne grupe za upravljanje komunalnim otpadom počele su intenzivnije aktivnosti na izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom koji s nestrpljenjem duže od decenije očekuju Novosađani, kao i stanovnici Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Beočina, Žablja, Srbobrana, Temerina i Vrbasa.

Nove rokove izgradnje, kao i osnivanje preduzeća koje će upravljati Regionalnim centrom, diktira izrada i kompletiranje projektno-tehničke dokumentacije koja mora biti u skladu sa zakonom, rekla je predsednica međuopštinske radne grupe za upravljanje komunalnim otpadom za Grad Novi Sad i sedam opština regiona.

Formiranjem preduzeća koje će upravljati budućim Regionalnim centrom za upravljanje otpadom, lokalna javno komunalna preduzeća koja se bave prikupljanjem otpada neće izgubiti svoju osnovnu funkciju, rekla je Radenović.

Regionalni plan upravljanja otpadom za Novi Sad i sedam opština predviđa i uspostavljanje sistema dve kante, plave i zelene, za primarnu separaciju koja će morati biti uvedena pre realizacije samog Regionalnog centra, rekla je Radenović.

Na teritoriji Novog Sada planirana su tri takva reciklažna dvorišta, od kojih je jedna na lokaciji sadašnje gradske deponije na Klisi.

U toku su, navela je Radenović, aktivnosti na raspisivanju javne nabavke izgradnju ovog reciklažnog dvorišta za što je u ovoj godini predviđeno 87 miliona i 600 hiljada dinara, a predviđeno je da ono bude izgrađeno do 2023.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.