Rebalans budžeta AP Vojvodine

VIDEO K9: Na idućoj sednici Skupštine Vojvodine trebalo bi da se raspravalja o rebalansu pokrajinskog budžeta, koji je na jučerašnjoj sednici predložila Pokrajinska vlada. Kako je saopšteno nakon sednice, predlogom rebalansa aktuelni pokrajinski budžet povećan je za gotovo dve i po milijarde dinara.

0
581

Rebalansom budžeta biće povećan budžet, a čitavo povećanje od skoro dve i po milijarde, biće usmereno u kapitalna ulaganja u svim delovima Pokrajine, navela je u saopštenju Pokrajinska vlada.

Naime, prema planu, sredstva od rebalansa biće uložena u saobraćajnu infrastrukturu, zdravstvo i socijalnu zaštitu, rekonstrukciju i obnovu zdravstvenih objekata i nabavku nove opreme.

Dodatna sredstva biće izdvojena za ulaganje u obrazovanje, odnosno u obnovu objekata predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, dok će oko 50 miliona biti izdvojeno za adaptaciju školskih sportskih igrališta.

Predviđene su i kapitalne investicije u oblasti vodoprivrede i zaštite životne sredine. Predlog rebalansa omogućava i da se za već započetu gradnju Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu usmeri 110 miliona, da 112 miliona bude izdvojeno za nastavak rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Subotici i da se sa 87 miliona dinara podrži projekat „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021“.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.