Realizovan projekat “#mogu.i.ja”

VIDEO K9: Novosadska Kancelarija za mlade uspešno je realizovan projekat „#mogu.i.ja“ na teme poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom i razvijanja društvenog aktivizma mladih.

14

U okviru projekta „#mogu.i.ja“, u decembru su održane četiri onlajn radionice namenjene srednjoškolcima, na teme poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom u društvu i razvijanja društvenog aktivizma mladih.

Radionice su realizovali vršnjački edukatori Milana Matković i Lazar Paroški, koji su na takmičenju „Svetionik znanja 4.0“, u konkurenciji 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih samouprava, sa tom idejom osvojili nagradu publike.

Oni su osmislili i prezentovali kreativne onlajn sadržaje preko Zum platforme, uz podršku i koordinaciju Kancelarije za mlade, a sve radionice realizovane su iz „Omladinskog OK kluba“, gde su snimljeni i kadrovi za kratkometražni video koji je režirao tim mladih.

Ostvarena je saradnja sa Opštinom Srbobran, Srednjom školom ,,Svetozar Miletić“ iz Novog Sada, i Gimnazijom i ekonomskom školom ,,Svetozar Miletić“ iz Srbobrana, a pokrenuta je i instagram stranica @mogu.i.ja. sa porukom „Internet uključi – osobe sa invaliditetom u društvo priključi!“. 

Projekat je realizovala Kancelarije za mlade Gradske uprave za sport i omladinu, uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.