Razvoj saobraćajne infrastrukture

VIDEO K9: Ugovori za razvoj saobraćaja i putne infrastrukture ukupne vrednosti 18 miliona dinara uručeni su danas predstavnicima lokalnih samouprava u zgradi Pokrajinske vlade.

7

Predstavnicima vojvođanskih lokalnih samouprava uručeni su ugovori za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture.

Reč je o bespovratnim sredstvima pokrajine namenjenim za izradu tehničke dokumentacije za 21 projekat u iznosu od 18 miliona dinara. Pokrajinska vlada ovog meseca izdvojila i 46,1 milion dinara za sufinansiranje 41 projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja u 26 gradova i opština.

Reč je o projektima namenjenim bezbednijem saobraćaju u zonama škola i postavljanju semafora.

U Vojvodini se godišnje u proseku dogodi oko 7.000 saobraćajnih nezgoda, od toga 150 sa smrtnim ishodom, pokazala je Studija obeležja bezbednosti saobraćaja koji je sproveo pokrajinski Savet za bezbednost saobraćaja.

Bespovratna sredstva za izradu tehničke dokumentacije za kružne tokove dobili su Beočin, Srbobran, Bač, Bečej, Opovo, Vrbas, Sombor i Irig, a za semaforizaciju raskrsnica i pešačkih prelaza – Bač, Pančevo, Kikinda, Sombor, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Bečej, Kanjiža, Vrbas, Novi Sad, Pećinci, Žabalj i Irig.

Nakon izrade dokumentacije, lokalne samouprave konkurisaće kod republičkih i pokrajinskih fondova za nastavak ovih projekata, čiju će realizaciju, kako je rečeno, podržati Pokrajinska vlada zbog njihove važnosti za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.