Razvijene “Zastave budućnosti”

VIDEO K9: Više od 200 umetnica i umetnika iz 20 zemalja predstaviće se u okviru programa "Zastave budućnosti" koji je sinoć počeo u Kreativnom distriktu u Novom Sadu.

0
85

U okviru programa ”Zastave budućnosti” u Kreativnom distriktu u Novom Sadu do 30. aprila predstaviće se više od 200 umetnika i umetnica iz 20 zemalja, kroz gotovo 70 događaja.

Izložbe, modni i cirkuski performansi i predstave otvoreni su sinoć za posetioce koji će moći da učestvuju i u brojnim radionicama i različitim aktivacijama, kao i da poseti brojne koncerte, na četiri bine, kako domaćih mladih izvođača i izvođačica, tako i onih koji dolaze iz Italije, Holandije, Austrije, Estonije, Slovenije, Hrvatske, Luksemburga i Mađarske.

Prve večeri publika ima priliku da pogleda izložbe ”Otići ili ostati” na Subinom platou u prvoj galeriji na otvorenom, izložbu dečijih radova ”Crteži putuju vremenom” u novoobnovljenom prostoru ”Radionica” i izložbu o savremenim umetničkim praksama ”Razlike” u ”Fabrici”.

U Skladištu je upriličena izložba o studentskom životu pod nazivom ”Oni žive, strudentski životi kroz kontekstualne i participativne umetničke prakse” ili kraće, “Oni žive”.

Generacije koje dolaze sve manje i manje posećuju ustanove kulture i čitava ideja projekta je, kako je istakao koordinator projekta “Oni žive” Andrija Stojanović, da se savremena umetnost, umetnici kustosi i drugi radnici u kulturi približe budućim konzumentima savremene kulture. Umetnici su sa studentima u okviru ovog, radili kroz uži projekat pod nazivom “Svi u akciji”.

Povodom otvaranja Programa, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je zahvalio predstavništu Evropske unije u Srbiji na punoj podršci koju su pružili projektu ”Novi Sad – EPК”, kao i na grantu, u iznosu od milion i 300 000 evra, koji su dali za obnovu jednog od objekata Kreativnog distrikta.

Zamenica Ambasadora EU u Srbiji Mateja Norčić Štamcar čestitala je Novom Sadu na tituli EPК, prvoj u regionu Zapadnog Balkana i to u zemlji koja nije članica EU i izrazila zadovoljstvo što se ovaj deo grada, koji je bio zapušten, pretvara u svojevrstan centar kulture i mladih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.