Razmotrene inicijative za gradska priznanja

VIDEO K9: Inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2022. godinu stigle su blagovremeno, zaključili su u Komisiji za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.

0
24

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2022. godinu i utvrdila da su sve podnete inicijative stigle blagovremeno.

Za kandidate za dodelu Oktobarske nagrade Komisiji je pristiglo devet predloga, a među predloženim kandidatima su, posthumno, osnivač novosadskog kluba za planinski biciklizam „Fanatic“ Ivan Davosir, glumica Srpskog narodnog pozorišta Gordana Đurđević Dimić, direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić“ mr Radmila Rakin Martinović, Dragomir Ljubinac, Tibor Lato, Prof. dr Slobodan B. Marković, major dr Dragan Milosavljević, Muzej Vojvodine i Kaćke novine.

Oktobarsku nagradu, podsetimo, Grad dodeljuje povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti.

Za dodelu Novembarske povelje Komisiji je pristiglo 10 predloga, među kojima su Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu, prof. dr Slobodan B. Marković, Kaćke novine, list „Dnevnik“, Antifašistički front 23. oktobar, direktorka Gimnazije „Isidora Sekulić“ mr Ružica Vukobratović, prof. dr Sava Damjanov, Vujadin Stankov, Hokej klub „Vojvodina“ i predsednik Upravno odbora IPA REGIJE u Novom Sadu Milorad Z. Petković.

Novembarska povelja Novog Sada je društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.