Razglednice sa Mediterana

VIDEO K9: Stalna postavka Spomen zbirke Pavla Beljanskog ,,Mediteran nekad i sad'', biće i ove godine obogaćena izložbom fotografija i razglednica koje naši sugrađani tokom leta dostavljaju ovoj ustanovi kulture. U okviru projekta ,,Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog, u četvrtak uveče će biti održana i otvorana tribina na ovu temu.

0
362

Postavka izložbe ,,Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog” predstavlja jednu od najznačajnijih zbirki moderne umetnosti kroz posebne tematske okvire, a prati je i bogat letnji program koji dodatno aktuelizuje temu Mediterana.

Spomen zbirka Pavla Beljanskog uputila je i ove godine poziv sugrađanima da im sa svojih putovanja po Mediteranu šalju fotografije i razglednice predela koje su posetili.

“Za sam kraj avgusta, u poslednjim nedeljama prikazivanja, planiramo i prikazivanje izložbe publike ,,Pozdrav s mora” i samim tim očekujemo od naše publike da nam pošalju razglednice na Trg galerija 2, sa različitih mediteranskih destinacija na kojima su bili ili će biti ove godine. Isto tako da na društvene mreže postavljaju fotografije i te fotografije će takođe biti uključene u postavku, kao što rekoh, krajem avgusta ove godine”, rekla je Jasmina Jakšić Subić, kustoskinja Spomen zbirke Pavla Beljanskog.

Kroz svojevrsne beleške sa Mediterana u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog može se videti šta je to inspirisalo umetnike da zabeleže svoje utiske sa mediteranskih obala.

“Ali i da vidimo kako su izgledale te razglednice u periodu između dva svetska rata, ali i nakon Drugog svetskog rata, slate sa različitih obala Mediterana”, navela je Jakšić Subić.

Povodom postavke “Mediteran nekad i sad”, u četvrtak će biti održana tribina na kojoj će biti razmatrana umetnička polazišta svojstvena generaciji iz kolekcije Beljanskog, kao i ona zastupljena u savremenom stvaralaštvu.

Njihove sličnosti, odnosno različitosti u okviru istog tematskog polazišta, kako je istaknuto, okvir su za komunikaciju nasleđa i poetika novih generacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.