Razbijen ledeni čep kod Novog Sada

VIDEO K9: Između Žeželjevog i Mosta Slobode, noćas je ponovo formiran ledeni čep, nakon čega je Javnovodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine proglasilo odbranu od zagušenja ledom. Kako javljaju Vode Vojvodine, danas je, zahvaljujući potiskivaču, razbijen ledeni čep čime je sprečena pojava takozvanih lednih poplava.

0
368

Zbog formiranja ledenog čepa uzvodno od Žeželjevog mosta na deonici Dunava kod Novog Sad dugoj skoro 15 km, Vode Vojvodine sinoć su proglasile vanrednu odbranu od zagušenja ledom, što znači osmatranje i nadzor odbrambenih linija 24 sata, kao i spremnost službi da po potrebi intervenišu.

Takođe, ovo vodoprivredno preduzeće je dalo nalog za angažovanje potiskivača „Sloga“ za razbijanje ledenih santi.

Lomljenje leda počelo je tek jutros, a kako je saopštilo ovo preduzeće, jutros je debljina leda na Dunavu bila od 7 do 10 centimetara.

Brod je ledene sante razbijao sve do 13 časova, kada se led pokrenuo. Potiskivač „Sloga“ trenutno je usidren kod bivšeg preduzeća „Heroj Pinki“ i u pripravnosti je, kako bi mogao reagovati ukoliko se ponovo formira ledostaj.

Razbijanje ledenih čepova je važno, jer gomilanje leda i stvaranje barijera u krajnjem slučaju mogu dovesti i do takozvanih lednih poplava, saopštile su Vode Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.