Ratni veterani ne odustaju od zahteva

VIDEO K9: Predsednik Udruženja ratnih veterana Pančeva Miodrag Mokan je izjavio da su ratni vojni veterani i invalidi započeli protest u Beogradu sa zahtevom da ih primi lično predsednik Republike i na tom zahtevu će insistirati do kraja protesta.

0
665

Nakon završene Javne rasprave o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, ministar Zoran Đorđević je razgovarao sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida i boraca iz cele Srbije.

On je tada rekao da će se svi zaključci i primedbe jednako razmotriti prilikom donošenja novog Zakona. Da li je tako i učinjeno, pitanje je na koje odgovara predsednik Udruženja ratnih veterana Pančeva Miodrag Mokan.

Među zahtevima koje su ratni vojni veterani istakli na protestu koji traje od 5. oktobra su i da se Predlog nacrta zakona o boračko-invalidskoj zaštiti povuče iz procedure, da se ponovi rasprava i da se formira nova radna grupa.

Pored ostalog oni traže i da se omoguće nacionalne penzije za sve ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca, kao i da se dokazanim dezerterima ukinu sva boračka prava. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.