Ratni veterani ne odustaju od zahteva

VIDEO K9: Predsednik Udruženja ratnih veterana Pančeva Miodrag Mokan je izjavio da su ratni vojni veterani i invalidi započeli protest u Beogradu sa zahtevom da ih primi lično predsednik Republike i na tom zahtevu će insistirati do kraja protesta.

495

Nakon završene Javne rasprave o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, ministar Zoran Đorđević je razgovarao sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida i boraca iz cele Srbije.

On je tada rekao da će se svi zaključci i primedbe jednako razmotriti prilikom donošenja novog Zakona. Da li je tako i učinjeno, pitanje je na koje odgovara predsednik Udruženja ratnih veterana Pančeva Miodrag Mokan.

Među zahtevima koje su ratni vojni veterani istakli na protestu koji traje od 5. oktobra su i da se Predlog nacrta zakona o boračko-invalidskoj zaštiti povuče iz procedure, da se ponovi rasprava i da se formira nova radna grupa.

Pored ostalog oni traže i da se omoguće nacionalne penzije za sve ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca, kao i da se dokazanim dezerterima ukinu sva boračka prava. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.