Ratari ponovo blokirali Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina i Jevrejsku

Poljoprivrednici koji treći dan protestuju ispred Banovine, ponovo su blokirali ulice u centru Novog Sada.

0
43

Blokirani su Varadinski most i ceo Bulevar Mihajla Pupina.

Blokade Bulevara su kod Skupštine grada i kod NORK-a.

Nove blokade počele su u 18 časova.

Prethodno je saobraćaj oko 15 časova bio blokiran na sat vremena, a ratari su zatim traktore vratili ispred Banovine. 

Prema saznanjima 021.rs, poljoprivrednici su tada ponovo poslali zahteve Ministarstvu poljoprivrede i naveli su da čekaju odgovore.

Oni su blokade postavili nakon pregovora koji su u Beogradu, između predstavnika poljoprivrednika i predsednice Vlade Ane Brnabić, završeni bez ispunjenja zahteva paora.

Kako su ranije javili reporteri 021.rs, tada su bili blokirani Varadinski most i deo Bulevara Mihajla Pupina. Nekoliko policajaca bilo je na licu mesta, ali nisu sprečavali protest. Nekoliko vozača je automobilima zaobišlo traktore prolaskom preko trotoara.

Na Varadinskom mostu bilo je desetak traktora, a ispod mosta njih pet, šest. Ljudi su prelazili peške, eventualno skuterima, biciklima i motorima. Autobusi GSP-a skretali su ka Žeželju.

Kako su predstavnici poljoprivrednika rekli nakon sastanka, iz Vlade su im ponudili 535 evra po toni kukuruza, dok su paori tražili 700 evra.

Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru, ali će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.

Poljoprivrednik Đorđe Grujić rekao je da je definitivno da Vlada nije ispunila ništa i da za takav dogovor nisu ni morali da idu do Beograda.

“Dobili smo isto ono što su ponudili prvi dan”, naveo je. 

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.