“Rastimo-trofej grada Novog Sada”

VIDEO K9: Peti Međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu pod nazivom „Rastimo“–trofej grada Novog Sada održaće se od 01. do 03. maja u sportskim dvoranama u Novom Sadu, Futogu i Kaću.

746

Međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu jedna je od najznačajnijih manifestacija namenjenih sportistima mlađih kategorija.

A prema rečima direktora ovog turnira Milivoja Jakšića učestvovaće 113 ekipa, sa oko 1700 dečaka i devojčica iz Danske, Slovačke, Grčke, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.

Predviđeno je da se za tri dana, u šest sportskih dvorana odigra 184 utakmice u rukometu, i 82 u mini rukometu.

Međunarodni turnir „Rastimo“–trofej grada Novog Sada organizuju Rukometni klub “Rastimo” i Rukometni savez Novog Sada, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

[quote_box_center]“Ako imamo u vidu da se u Novom Sadu održavaju i Novogodišnji turnir u odbojci, plivački miting i atletski skupovi, mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je naš grad postao regionalni centar velikih sportskih manifestacija namenjenih deci školskog uzrasta.” rekao je Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar, koji je pozvao i predstavnike drugih sportova da organizuju slične događaje.[/quote_box_center]

Finalne utakmice Turnira biće odigrane 3. maja, u SPC „Vojvodina“, a nakon toga uslediće dodela priznanja i svečano zatvaranje turnira. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.