Raste zanimanje za osiguranje u poljoprivredi

VIDEO K9: Treću regionalnu konferenciju pod nazivom "Izazovi i rešenja u poljoprivredi" organizovala je Kompanija „Dunav osiguranje“, u saradnji s Udruženjem novinara „Agropres“, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

0
264

Sve je veći broj poljoprivrednika koji se odlučuju da osiguraju svoju proizvodnju, izjavila je pomoćnica ministra poljoprivrede Vedrana Ilić, na trećoj regionalnoj konferenciji “Izazovi i rešenja u poljoprivredi”, koju je na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu organizovala  Kompanija „Dunav osiguranje“ u saradnji sa Udruženjem novinara za poljoprivredu „Agropres“.

„Površina osiguranih površine gazdinstava bila je 132.000 hektara u 2017. dok u 2021.godini prelazi 165.000 hektara. Iznos premije se povećao sa 605 miliona na milijardu i 505 miliona dinara. Naši poljoprivrednici mogu da konkurišu za dodatna sredstva tako da premija dostiže i sto odsto.Trideset hiljada gazdinstava je osigurano tokom protekle godine“, rekla je Ilić.

Kompanija Dunav osiguranje i Agropres zajednički deluju već 13 godina na edukaciji poljoprivrednika o značaju osiguranja proizvodnje, koja je od presudnog značaja u ovoj grani privrede izloženoj brojnim rizicima. Osiguranje u poljoprivredi je jedna od nezaobilaznih edukacija i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi Beograd koji predstavlja ovlašćenu organizaciju za edukaciju poljoprivrednih savetodavaca i poljoprivrednih proizvođača.

„Već ima najava da će na Sajmu poljoprivrede biti popusta, ali ja predlažem poljoprivrednim proizvođačima da i kada nema popusta obavezno osiguraju svoju proizvodnju, jer samo na taj način mogu imati sigurnu bezbednu i ekonomski isplativu proizvođu”, ističe Goran Đaković, predsednik Uduženja novinara za poljoprivredu Agropres.

U Dunav osiguranju ističu da se ova kompanija postavlja kao strateški partner državi i poljoprivrednicima.

„Iz godine u godinu povećavamo broj zaključenih polisa osiguranja.Tako smo tokom prošle godine zaključili oko 18.405 polisa što je porast od šest odsto.Povećano je interesovanje za osiguranjem.Ukupna premija prošle godine bila je 1,83 milijarde dinara,a ove imamo porast od 40 odsto“, istakao je Milorad Radić iz Kompanije Dunav osiguranje.

Do kraja maja kompanija Dunav osiguranje obezbedila je promotivne popuste za osiguranje od deset procenata, a u kombinaciji sa ugovaranjem rizika od nedostatka vlažnosti, popusti se kreču i do 15 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.