Raste podrška nezavisnim medijima

VIDEO K9: Poverenje u medije i dalje je nisko, ali raste broj građana koji nezavisne medije prepoznaje kao značajne izvore informisanja. Ovo je zaključak istraživanja "Ponašanje publike i efekti kampanje za podršku nezavisnim medijima" saopšteno iz agencije Komunis.

0
24

Prema istraživanju “Ponašanje publike i efekti kampanje za podršku nezavisnim medijima”, poverenje u medije i dalje je nisko, ali raste broj građana koji nezavisne medije prepoznaje kao značajne izvore informisanja, kao i podrška koju su građani starosti 25-55 godina spremni da im pruže, saopšteno je iz agencije Komunis.

Istraživanje na 1.015 ispitanika, koje je za USAID projekat jačanja okruženja za održivost medija u oktobru sproveo CESID, pokazuje da 38 odsto ljudi smatra nezavisne medije važnim izvorom informacija, dok je 18 odsto spremno i da ih finansijski podrži, što je za sedam odsto više nego 2019.

Za razliku od prošle godine, kada je čak 79 odsto građana odgovorilo da ne bi novčano, kroz pretplatu ili donaciju, podržalo rad tih medija, danas je taj broj značajno manji.

Istraživanje pokazuje da bi građani u proseku bili spremni da izdvoje 866 dinara za podršku medijima, a da su omiljene forme finansijske podrške donacije i pretplata.

Na pitanje zašto bi podržali rad lokalnih i nezavisnih medija, građani najčešće navode da se oni bave temama koje su ispitanicima važne i interesantne ili da im omogućavaju pristup informacijama koje nemaju drugi mediji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.