Raste broj zaraženih u APV

VIDEO K9: Broj zaraženih kovid-19 virusom i dalje raste u Vojvodini, najugroženiji je Novi Sad, a zdravstveni sistem je preopterećen, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj ispred zgrade Pokrajinske vlade.

13

Epidemiološka situaciji u Vojvodini je, prema oceni stručnjaka, nepovoljna jer i se i dalje beleži dnevni porast broja osoba obolelih od virusa kovid-19.

Novi Sad je najugroženiji grad kada je reč o ovom virusu što govore i podaci da su u Kliničkom centru Vojvodine trenutno smeštena 254 pacijenta od kojih je 161 iz glavnog grada Vojvodine.

U Dečjoj bolnici u Novom Sadu, dvoje od četvoro hospitalizovane dece je otpušteno na kućno lečenje.

Pokrajinska vlada obezbedila je, prema rečima Igora Mirovićevim, medicinsku opremu i pi-si-ar mašine za testiranje u gotovo svim zavodima za javno zdravlje širom pokrajine.

Zdravstveni sektor je preopterećen, kao i zdravstveni radnici koji mesecima rade bez prestanka, istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo, apelujući na građane da budu odgovorni i da se pridržavaju propisanih mera za sprečavanje širenja zaraze.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine, prof. dr Vladimir Petrović, rekao je da se testiranje na ovom institutu vrši bez prekida i prema indikacijama bolesti, a s obzirom na povećan broj obolelih, vikendom je prekinuto testiranje putnika na lični zahtev.

Petrović je rekao i da je, što se tiče informacija o broju zaraženih koje su se do pre dva dana mogle naći na sajtu Instituta, prekinuto sa njihovom objavom prema odluci Kriznog štaba, a da je zaključno sa 14. julom u ponoć, u Vojvodini bilo 3.010 registrovanih slučajeva infekcije, od kojih je 1.621 aktivan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.