Raste broj zaraženih koronom

VIDEO K9: U Srbiji je korona virus od juče potvrđen kod još 1.053 osobe, što je najveći broj obolelih u jednom danu od početka pandemije. Od posledica zaraze preminulo je još petoro ljudi, čime je zvanični broj žrtava virusa porastao na ukupno 798. Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini ocenio je kao nesigurnu, sa tendencijom pogoršanja.

0
19

U Novom Sadu je, prema poslednjem izveštaju koji je Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio juče, 246 obolelih od korone, što je dvostruko više u odnosu na pre nedelju dana.

Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini kontinuirano raste od utorka 20. oktobra i do nedelje je registrovano 86 novih slučajeva.

Značajan je porast broja hospitalizovanih osoba.

U pokrajini je do juče  registrovano 516 aktivnih slučajeva zaraze Covidom-19, dvostruko više u odnosu na prošlu sedmicu.

Aktivni slučajevi su, prema izveštaju Instituta, prisutni u 36 od 45 opština, a među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo.

Takođe je ocenjeno da je u ovom trenutku u Novom Sadu i Zrenjaninu epidemiološka situacija nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Nakon jučerašnjeg sastanka s direktorima COVID bolnica, kandidat za ministra zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da epidemiološka situacija u zemlji “nije dobra”, da je povećan broj pregleda i hospitalizovanih zbog infekcije koronavirusom te najavio je da će ubuduće biti vršena preraspodela pacijenata po kojoj će oni sa lakšom kliničkom slikom ići u privremene bolnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.