Raste broj obolelih od sezonskog gripa, zabrana posete bolesnicima u bolnicama

Zbog rastućeg broja obolelih od gripa, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo uputio je preporuku svim zdravstvenim ustanovama za stacionarno lečenje u Vojvodini da primene mere zabrane ili ograničenja poseta pacijentima.

206

Tokom 18. nedelje nadzora nad gripom u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta, saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Zbog toga je sekretarijat preporučio rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji Vojvodine primenu mera zabrane ili ograničenja poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok ne dođe do pada stope obolevanja, kao i intenziteta aktivnosti virusa gripa, na nizak nivo.

Novu procenu situacije na teritoriji Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine izvršiće u utorak, 11. februara.

Ukoliko trend incidencije i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu, kako je saopšteno, biće razmotrene dodatne mere kontrole negativnih posledica gripa, uključujući i predlog nadležnim institucijama za eventualno privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.