Raste broj inficiranih koronom

VIDEO K9: Broj obolelih od korona virusa raste svakodnevno, zasedao je Krizni štab, a od sutra je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru obavezno u Beogradu. U Srbiji je u poslednja 24 časa preminulo četvoro ljudi, a potvrđena su 242 nova slučaja zaraženih kovidom-19.

0
19

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine od juče su od posledica infekcije kovidom-19 preminule dve osobe.

Sa 74 pacijenata kapacitet KCV je skoro popunjen, tako da se ponovo otvara kovid bolnica na Klinici za ortopediju. Dnevno se u Vojvodini beleži 20 do 40 novih slučajeva, a Pokrajinska vlada donela je odluku o ponovnoj zabrani poseta staračkim domovima.

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 doneo je odluku da na području Grada Beograda od sutra bude obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima.

Zaštitne maske mogu biti i pamučne, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je uz nošenje maske obavezna i fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku. Ona je ukazala na to da većina zaraženih ima blaži oblik infekcije ili nema nikakve simptome, ali da se, ipak, značajan broj osoba hospitalizuje.

Takođe je precizirala da, za sada, nisu planirane bilo kakve sankcije, ali da se i kaznene mere mogu očekivati ukoliko mere zaštite ne budu široko prihvaćene i poštovane. Kisić Tepavčević je napomenula da nije doneta odluka o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata, ali da mora da se ispoštuje mera da se sve vreme u zatvorenom prostoru nosi maska.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.