Raspuštena Skupština AP Vojvodine, raspisani pokrajinski izbori

VIDEO K9: Većinom glasova poslanika jutros je raspuštena Skupština AP Vojvodine, a izbori u pokrajini raspisani su za 17. decembar.

0
43

Dvadeset osma sednica Skupštine Vojvodine bila je i poslednja u ovom mandatu, odlučili su jutros pokrajinski poslanici koji su većinom glasova okončali taj mandat.

Goran Ivančević, predsednik poslaničke grupe koalicije NADA, koju čini Novi DSS i POKS smatra da je vladajuća koalicija mogla da smisli neko kreativnije rešenje u obrazloženju potrebe da pokrajinski izbori budu održani pre vremena.

Koalicija Vojvođanski front nije podržala ovu odluku smatrajući, kako kažu, da je nedopustivo i nezabeleženo u novijoj istoriji političkog života u Vojvodini skupština sama sebe raspušta.

Savez vojvođanskih Mađara podržao je odluku o raspoštanju skupštine, a na predstojećim izborima nastavljaju politiku pokojnog Ištvana Pastora koja, kako kaže štiti interese mađarske zajednice, ali i drugih naroda koji žive u Vojvodini.

Srpska radikalna stranka izlazi na izbore u Pokrajini samostalno i već sutra kreće u prikupljanje potpisa za izbornu listu.

Danas je bio poslednji dan za raspisivanje izbora u Vojvodini, koje je predsednik Skupštine Momo Čolaković raspisao za 17. decembar.

Podsetimo, raspisivanju izbora prethodile su i promene izbornih pravila prema kojima kandidati za poslanike moraju da imaju prebivalište u Vojvodini, ali ne i nosioci, smanjen je broj potpisa koji je potrebno sakupiti kako bi se predala izborna lista, produženi su rokovi za podnošenje izborne liste sa 15 na 20 dana, a onemogućena predaja lista koju čini koalicija političke stranke i grupe građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.