Raspisani izbori za savete mesne zajednice

VIDEO K9: Izbore za savete 42 mesne zajednice, od ukupno 47 koliko ih ima u Novom Sadu i prigradskim naseljima raspisala je predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović.

0
127

Izbori sa članove saveta 42 mesne zajednice u Novom Sadu i prigradskim naseljima raspisani su za 13. jun, kada će građani moći da glasaju u vremenu od 7 do 20 časova. Istog dana biće obavljeni i izbori u mesnim zajednicama Podbara i Salajka, kao i u Stepanovićevu i Bukovcu za koje izborni postupak počeo u oktobru prošle godine, ali je prekinut zbog epidemije korona virusa.

Rok za podnošenje predloga za kandidate za članove saveta ističe 7. juna u 15,30 časova. Da bi se neko kandidovao za savet treba da u prostorijama mesne zajednice preuzme dokumenta za prikupljanje potpisa te da do roka za prijavu prikupi 20 potpisa za svakog kandidata.

Potpise mogu da daju samo građanke i građani koji žive na teritoriji te mesne zajednice koji mogu da podrže samo jednog kandidata.

Izbori su raspisani za 33 mesne zajednice u samom Novom Sadu: “Boško Buha”, “Liman III”, “Ostrvo”, “7. juli”, “Južni Telep”, “Bratstvo Telep”, “Nikola Tesla-Telep”, “Gavrilo Princip”, “Bistrica”, “Adice”, “Omladinski pokret”, “Dunav”, “Slana bara“, “Klisa”, “Vidovdansko naselje”, “Sajlovo”, “Petrovaradin”, “Sremska Kamenica”, “Žitni trg”, “Stari grad”, “Ivo Andrić”, “Vera Pavlović”, “Jugovićevo”, “Radnički”, “Detelinara”, “Narodni heroji”, “Sava Kovačević”, “Prva vojvođanska brigada“, “Sonja Marinković”, “Liman”, “Podbara”, “Salajka” i “Šangaj”.

Izbori će biti održani i za savete mesnih zajednica u devet prigradskih naselja: Stepanovićevo, Bukovac, Ledinci, Kać, Kovilj, Kisač, Veternik, Futog i Pejićevi salaši – Nemanovci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.