Raspisan tender za električne autobuse

VIDEO K9: Novi Sadbi dogodine trebao da dobije 10 novih niskopodnih električnih autobusa za koje je Javno gradsko saobraćajno preduzeće raspisalo javnu nabavku.

0
24

Nakon ugovorenog kreditnog aranžmana predstavnika Grada Novog Sada i Evropske banke za obnovu i razvoj, JGSP raspisalo je javnu nabavku za 10 novih, niskopodnih, električnih autobusa sa punjačima. Tender je otvoren do 20. decembra, a procenjena vrednost nabavke je osam miliona evra, uključujući i PDV.

Grad je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj razgovore o kupovini ovih vozila pokrenuo još 2019. godine, a zbog čega su se odužili postupci oko javne nabavke objasnio je gradonačelnik Novog Sada pre održavanja sednice gradskog parlamenta u oktobru.

Nabavka 10 električnih autobusa će omogućiti ne samo nastavak investiranja u vozni park, već i nastavak razvoja održivog javnog prevoza u našem gradu, izjavio je povodom raspisane javne nabavke direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić.

On je podsetio da je u proteklom periodu, zahvaljujući izdvajanju iz gradskog budžeta, ovo preduzeće uspelo da kupi 100 novih vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas koji ispunjavaju ekološke standarde Euro 6, te da će uvođenje električnih autobusa doprineti dodatnom smanjenju emisije štetnih gasova i smanjenju nivoa emitovane buke u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.