Raspisan konkurs za obuku vatrogasaca – spasilaca

VIDEO K9: Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis stotinu polaznika za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, a kako je navedeno u konkursu, najveći broj pripadnika biće upisan u Novom Sadu.

0
1142

Vatrogasnoj brigadi u Novom Sadu uskoro će se pridružiti 16 mladih vatrogasaca, nakon što završe osnovnu obuku za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Kako se navodi u konkursu, stručno osposobljavanje polaznika traje 17 radnih nedelja i
sprovodiće se sukcesivno po klasama.

Pravo učešća na konkursu imaju lica koja su državljani Republike Srbije, imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije najmanje 4 godine i 6 meseci neprekidno, da najmanje godina imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se prijavljuju, da
nemaju dvojno državljanstvo, da nemaju manje od 19 i više od 30 godina starosti, da imaju završenu srednju školu, vozački ispit C kategorije i da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazične motoričke sposobnosti. Svaki
pojedinačni deo procesa selekcije je eliminacioni za kandidate koji ne zadovolje utvrđene kriterijume. Budući polaznici moraće da obave i test na psihoaktivne supstance.

Kako je precizirano u Konkursu, izbor kandidata za polaznike kursa za osnovnu obuku sprovodi Komisija za izbor kandidata koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Prijava za konkurs sa dokumentacijom podnosi se u roku od 30 dana od dana objavljuvanja konkursa, policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Polaznicima je u toku osnovne obuke obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja.

Prijava za konkurs može se dobiti u policijskim stanicama, a uz prijavu se dostavlja i:
1. Izvod iz zdravstvenog kartona (obrazac preuzeti u polcijskoj stanici)
2. Original uverenja o državljanstvu (ne starije od 6 meseci)
3. Original izvoda iz matične knjige rođenih
4. Original uverenja osnovnog i višeg suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 6 meseci)
5. Overena fotokopija diplome o završenom srednjem obrazovanju
6. Očitanu ličnu kartu sa čipom
7. Overenu fotokopiju vozačke dozvole C kategorije

Ministarstvo i kandidati koji je nakon sprovedenog konkrsa primljen na kurs za Osnovnu policijsku obuku, zaključuju Ugovor o utvrđivanju međusobnih prava, obaveza i odgovornosti, a ugovor se potpisuje pre početka obuke.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.