Raspisan konkurs za 152 stana za izbegličke porodice

VIDEO K9: Grad Novi Sad uputio je javni poziv za izbor korisnika pomoći za rešavanјe stambenih potreba izbeglica davanјem 152 stana u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine. Rok za podnošenje prijava sa potrebnim dokazima je 14. februar ove godine.

330

Stanovi za koje je grad raspisao konkurs biće izgrađeni u Futogu i deo su Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji zajedno sprovode Banka za razvoj Saveta Evrope, Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije i Jedinica za upravljanje projektima, lokalne samouprave i donatori.

Svu potrebnu konkursnu dokumentaciju zainteresovani mogu pronaći Na sajtu grada http://www.novisad.rs, kao i obaveštenja o uslovima i kriterijumima ovog javnog poziva.

Novi Sad je, podsetimo, krajem decembra okončao konkurs za podelu 276 stanova u Veterniku, čiji se početak gradnje uskoro očekuje i koji bi trebali biti useljeni do kraja 2019.

Sve osobe koje su se našle ispod crte za stanove u Veterniku, a koje su ispunile mogu da se prijave i na konkurs za stanove u Futogu.

Tokom prezentacije rezultata konkursa za stanove u Veterniku rečeno je i da bi, pored ovih stanova, u skorijoj budućnosti Novi Sad trebao dobiti konačne potvrde za gradnju još 70 stanova u Veterniku, čime bi do 2020. godine bila zbrinuta 471 izbeglička porodica u Novom Sadu koji bi postao nosilac jednog od najvećih projekata stambenog zbrinjavanja izbeglih lica u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.