Raspevano na Godišnjem koncertu KUD-a Udruženja penzionera

VIDEO K9: Penzija nije kazna, već dar da se ostatak života provede u pesmi i igri, svemu lepom što čoveka čini srećnim i za što konačno ima dovoljno vremena. Ovo je moto članova Kulturno-umetničkog društva Udruženja penzionera Grada Novog Sada koji su svoje umeće pokazali juče na tradicionalnom Godišnjem koncertu.

0
692

Tradicionalni Godišnji koncert KUD-a novosadskog Udruženja penzionera održan je u Kulturnom centru ”Mladost” u Futogu.

Veliko je zadovoljstvo kada se završi posao koji je duže vremena pripreman, a čestitke publike su potvrda da je taj posao i dobro urađen, istakla je predsednica tog KUD-a Olga Kovač.

“Kad radite nešto sa voljom i sa ljubavlju ništa nije teško, pogotovo okupljati penzionere u tom našem zlatno, trećem dobu, dati im šansu da iskažu sve svoje talente, sva svoja umeća koja u životu do penzije nisu imali priliku da iskažu, predstavlja veliko zadovoljstvo i veliki dar”, rekla je Kovač.

Svoj talenat penzioneri ovog udruženja razvijaju i usavršavaju u okviru muzičke, literarne, likovne, dramske sekcije KUD-a. Folklorna sekcija, kako je istakla, nastupila je u novoj narodnoj nošnji koju su obezbedili zahvaljujući sredstvima grada i angažovanju ljudi dobre volje.

“U toj akciji su učestvovali i Crveni krst Novog Sada, Dom Veternik, KC Mladost iz Futoga i Ljiljana živković, tkalja iz gradskog Udruženja tkalja. Svi oni su u jednom delu učestvovali u izradi narodnih nošnji”, navela je Kovač.

Godišnji koncert, kojem je prisustvovao veliki broj građana i gostiju iz grada, pokrajine i republike, bio je prilika i za uručenje zahvalnica svima koji su tokom godine pomogli rad Udruženja penzionera Novog Sada i njegovog KUD-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.