RADULOVIĆ:DAJEM OSTAVKU AKO ZAKON NE PROĐE

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je večeras da će, ukoliko Skupština Srbije ne usvoji Zakon o radu i prateći paket zakona, podneti ostavku na ministarsku funkciju.

637

“Da ne mislim da reforme mogu da prođu ne bih bio na mestu na kom se sada nalazim. Tu sam zato što mislim da zakoni mogu proći, u protivnom više neću biti ministar i podneću ostavku”, rekao je Radulović 

Dodao je da očekuje da će zakoni biti usvojeni, a ako se to ne desi, biće to “znak da ne postoji dobra volja za reformama u Srbiji”.

Radulović je ranije danas rekao da sindikati moraju da prekinu da “šire laži” o tome šta donose izmene Zakona o radu i upozorio da će Srbija biti “osuđena na propast” ukoliko se taj zakon ne usvoji. On je rekao da “laži” o tome šta sadrži Zakon o radu “sada prevazilaze sve granice”. Tako, rekao je ministar, nisu tačne izjave da će doći do smanjenja plata za 35 odsto tokom godišnjeg odmora, da će svima biti smanjene plate za iznos za minuli rad, ili da radnik mora da bude 24 sata dostupan poslodavcu.

“Podmetanja kako će na osnovu tog zakona svi da izgube radna mesta, zaista su krajnje neozbiljna, a neistine plasira jedna politička stranka zajedno s nekim sindikatima”, rekao je Radulović, ali je izbegao da kaže koja stranka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.