Radovi u ulici Nikole Tesle

VIDEO K9: U ulici Nikole Tesle izmenjen je saobraćaj zbog radova koji će trajati narednih godinu dana.

0
28

U ulici Nikole Tesle u Novom Sadu u petak, 2. juna, planiran je početak velikih radova na rekonstrukciji ove saobraćajnice.

Ova ulica, duga 429m, predstavlja vezu Futoške i Ulice novosadskog sajma, a pruža se neposredno pored Futoškog parka i Jodne banje.

Radovi koji će u ovoj ulici trajati narednih godinu dana obuhvataju izgradnju saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, fekalne i atmosferske kanalizacije

Radovi će biti izvedeni u tri faze, a u ovoj prvoj je obustavljen saobraćaj u delu Ulice Nikole Tesle, od Futoške ulice do Pere Dobrinovića, kao i u krajnjoj desnoj traci u Futoškoj ulici.

Izmena saobraćaja u prvoj fazi radova trajaće do 16. decembra

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije navode da je u ulici Nikole Tesle predviđeno izvođenje dvosmerne saobraćajnice, sa obostranim pešačkim stazama. Postojeća stabla biće u potpunosti očuvana, a predviđen je i kontinuirani zeleni pojas između pešačke staze i kolovoza. Kanalizaciona mreža biće rekonstruisana u dužini od 653m, čime će biti omogućeno priključenje na kanalizaciju za 39 domaćinstava.

Projektom je, u ukviru kompleksa Jodne banje, predviđena izgradnja crpne stanice otpadnih voda sa potisnim cevovodom. Dodaju i da će odvođenje atmosferskih voda sa saobraćajnih površina, što je bio problem u ovoj ulici, biti rešen izgradnjom 50 novih slivnika.

Takođe, biće postavljen 21 stub javnog osvetljenja sa LED sijalicama.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 176 miliona dinara

Iz Gradske uprave poručuju da će blagovremeno obavestiti javnost o izmenama saobraćaja u drugoj i trećoj fazi radova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.