Radovi u Čortanovcima po planu

VIDEO K9: Izgradnji tunela i vijadukta u Čortanovcima teče po planu i predviđen je završetak radova u planiranim rokovima, rečeno je danas tokom obilaska ovog gradilišta.

0
428

Gradilište u Čortanovcima, gde su u toku radovi na izgradnji tunela i vijadukta, na deonici pruge Beograd – Budimpešta, trenutno je, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, najveće u Srbiji, a za tri do četiri godine put od Novog Sada do Beograda biće upola kraći.

„Ovo je veliki projekat, koji će biti na korist građanima. Kada kompletna deonica bude gotova biće olakšan transport robe, putovanje ljudi, što će doprineti unapređenju turizma, samim tim i razvoju Srbije, AP Vojvodine i svih opština koje se nalaze na trasi pruge“, naveo je Mirović.

On je dodao da se ralizacija ovog strateški značajnog projekta, zahvaljujući saradnji srpskih i ruskih kompanija, odvija u okviru planiranih rokova.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je ovom priloikom da je ovo kod nas najzahtevnije gradilište u železničkoj infrastrukturi, a ambasador Rusije Aleksandar Čepurin rekao je da je efikasnost srpskih i ruskih kompanija na ovom velikom gradilištu simbol razvoja i unapređenja saradnje na obostranu korist.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.