Radovi Novosadske toplane privode se kraju

VIDEO K9: Novosadska toplana privodi kraju radove na remontu i revitalizaciji tehničkog sistema, odnosno radove na rekonstrukciji dotrajalih deonica vrelovodne mreže.

0
261

Po završetku radova, saobraćaj se vraća u normalan režim, a samim tim pojedini delovi grada postaju rasterećeniji.

Tokom protekle nedelje puštene su za saobraćaj ulice Laze Kostića, Petra Drapšina, Pap Pavla u ulica Arse Teodorovića.

“Takođe, tokom protekle nedelje otpočeli smo radove na izgradnji tri vrelovodna priključka za novoizgrađene objekte. Dakle dva vrelovodna priključka se grade u Stražilovskoj ulici i u izgradnji je vrelovodni priključak za objekat Kraljev park u ulici Kraljevića Marka. Što se tiče ostalih radova na rekonstrukciji vrelovoda, tačnije radi se na osam lokacija u gradu. Ti radovi se odvijaju planiranom dinamikom i nema nikakve bojazni da će uticati na početak grejne sezone, tačnije do kraja meseca. Sve cevi će biti položene u rovove, biće povezane na vrelovod, koji će svakako biti spreman i unkcionalan za isporuku toplotne energije za grejanje kada za to bude došlo vreme”, rekla je Ivana Stanimirović, PR JKP “Novosadska toplana”.

Svi radovi biće završeni do kraja septembra. Novim cevima, Toplana će obezbediti kvalitetnu i kontinuiranu isporuku toplotne energije.

“Ono što nam je takođe cilj je smanjenje havarija tokom grejne sezone i naravno grejna sezona bez havarija u onim delovima grada gde smo zamenili cevi. Ono što smo takođe postavili sebi kao cilj je dostizanje standarda razvijenijih zemalja. Dakle pričamo o Evropskim zemljama gde je prosek starosti vrelovoda 20 godina. Kod nas on prelazi 30, tako da kako bismo u nekom realnom vremenu dostigli taj standard, držimo se tempa rekonstrukcije desetak kilometara vrelovoda godišnje”, navela je Stanimirović. 

Grejna sezona počeće 15. oktobra, a ukoliko se desi da pre tog datuma temperatura vazduha, tri večeri uzastopno u 21 čas bude ispod 12 stepeni, grejna sezona može početi i ranije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.