Radovi Novosadske toplane menjaju saobraćaj

VIDEO K9: U toku su radovi Novosadske toplane na više lokacija u gradu, zbog čega je došlo do izmena režima saobraćaja u tim ulicama. U Toplani apeluju na građane i učesnike u saobraćaju da imaju razumevanja za radove, jer će se zahvalujući rekonstrukcijama obezbediti bolje i stabilnije grejanje tokom zime.

245

Danas su počeli radovi na izgradnji i rekonstrukciji dotrajale vrelovodne mreže u centru grada, saopštila je Novosadska toplana.

“Dakle, reč je o trasi od 1.700 metara vrelovoda, od Bulevara Mihajla Pupina do bloka ulica Poštanske, Petra Drapšina, Narodnih heroja, Trga mladenaca pa sve do Bulevara oslobođenja zbog čega će na snagu stupiti privremena izmena režima saobraćaja. Naime, do 22. septembra biće zabranjen saobraćaj u delu ulice Petra Drapšina, od ulice Laze Kostića do Bulevara oslobođenja, kao i u delu ulice Narodnih heroja, od Bulevara Mihajla Pupina do Trga mladenaca”, precizirala je Ivana Stanimirović, portparol JKP “Novosadska toplana”.

Osim ovih, trenutno su aktuelni i radovi na rekonstrukciji 1.100 metara vrelovoda u Fruškogorskoj ulici, preko ulice dr Ilije Đuričića do univerzitetskog kampusa, kao i na 1.320 metara vrelovoda od Bulevara oslobođenja, pored stadiona Karađorđe, pa sve do Sutjeske ulice.

“Radimo i na izgradnji priključka za vrelovod u Kisačkoj ulici ispred broja 55, to je na delu Bulevara vojvode Stepe, a radimo i na rekonstrukciji dva vrelovodna šahta, na neparnoj strani ulice Jovana Subotića. Počeli su i radovi u Šeksipirovoj ulici u delu od raskrsnice sa Bulevarom cara Lazara, do Narodnog fronta”, rekla je Stanimirović.

U toku i radovi u bloku ulica Jožefa Marčoka i 1300 kaplara, a svi radovi se odvijaju planiranom dinamikom, kaže Stanimirović, napominjući da se Novosadska toplana trudi da radovi budu što pre gotovi, odnosno i pre zacrtanih rokova, kako bi u što manjoj meri remetili svakodnevicu Novosađana koji žive ili rade u delovima grada gde se izvode rade.

“Ja bih ovom prilikom i zamolila sve sugrađane za strpljenje i razumevanje koje su nam ukazivali i do sada, pa da eto nastavimo u istom duhu i kada su u pitanju ovi radovi, ali i radovi koje ćemo još izvoditi do kraja leta, jer je ovo jedini način da obezbedimo grejnu sezonu sa minimalnim brojem havarija i prekida u isporuci toplotne enrgije”, navela je Stanimirović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.