Radovi na Žeželju kasne zbog vodostaja

VIDEO K9: Radovi na Žeželjevom mostu uveliko traju. U toku je lansiranje malog luka, dugog oko 180 metara, na srednji stub s petrovaradinske strane. Radove na mostu obišli su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović.

0
396

Žeželjev most je od velikog značaja jer je deo modernizacije pruge Beograd – Budimpešta, rekla je prilikom obilaska ministarka Mihajlović.

Prema njenim rečima, to što radovi kasne i što neće biti završeni u novembru, kako je ranije najavljeno, je zbog problema sa vodostajem Dunava.

“Mi smo stvarno imali problem oko vodostaja Dunava i oko toga da li može ili ne može da se navlači luk i to je jedini razlog zašto smo pomerili rok. Nije bio problem u radnicima i izvođačima radova, novcu i nečem na šta mi možemo da utičemo, već isključivo zvog vodostaja, na šta ne možemo da imamo uticaj”, rekla je ministarka.

Na projektu izgradnje Žeželja više ne postoje problemi, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

“Luk sa pretrovaradinske strane polako klizi ka centralnom stubu, priprema se ista takva operacija za početak oktobra i za drugu stranu, imamo kašnjenje u odnosu na raniji plan za oko tri do pet nedelja i to je nešto čime nismo zadovoljni, ali jesmo sa naporima koje ulaže izvođač radova da sve privede kraju”, naveo je Mirović.

On je naglasio da ovi radovi predstavljaju završne faze projekta izgradnje Žeželjevog mosta koji će u novembru biti osposobljen za pešački, a u januaru naredne godine i za železnički saobraćaj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.