Radovi na vrelovodu u Kineskoj četvrti

VIDEO K9: U Kineskoj četvrti ovih dana su aktuelni radovi na izgradnji vrelovodne mreže i priključaka za objekte u budućem novom omladinskom centru.

331

Radnici JKP „Novosadska toplana“ počeli su 21. novembra sa radovima na izgradnji vrelovodne mreže i priključaka u Kineskoj četvrti. Radovi će trajati do 25. decembra.

Prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve, odobreno je raskopavanje u zoni radova. Ovi radovi radovi neće uticati na kvalitet isporuke toplotne energije u toku grejne sezone, saopšteno je iz Novosadske toplane koja izgradnju vrelovoda i priključke u Kineskoj četvrti finansira iz sopstvenih sredstava.

Iz Kineske četvrti, podsetimo, krajem septembra su iseljeni umetnički ateljei, klubovi i zanatske radionice zbog rekonstrukcije i radova koji bi od ovog dela grada trebalo da stvore Youth Creative Polis, novi omladinski centar predviđen projektima Evropska prestonica kulture 2021 i Evropska prestonica mladih 2019 (OPENS).

Novi Sad, iz svojih sredstava, donacija ili od privatnih investitora, prema pisanju portala javno.rs, trebalo bi da obezbedi više od deset miliona evra za rekonstrukciju 10 postojećih i izgradnju 4 nova objekta.

Novi omladinski centar trebalo bi da postane centar preduzetništva i kreativnog izražavanja mladih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.