Radovi na pruzi Novi Sad – Stara Pazova

Železnice Srbije biće podeljene u četiri preduzeća i to "Holding", "Infrastrukturu", "Srbija voz" i "Kargo", saopštilo je ministarstvo saobraćaja. Osim formalno pravnih izmena, u Železnicama Srbije najavljuju i nastavak radova na koridoru deset, kao i nastavak radova na pruzi Novi Sad - Stara pazova.

2479

Radovi na pruzi izmedju Novog Sada i Stare Pazove, kao deo brze pruge na relaciji Beograd – Budimpešta najverovatnije će početi do kraja godine, jer je na tom delu već u izradi glavni plan, a i potreban novac je na raspolaganju, kažu u Ministarstvu saobraćaja.

“To je nekih 43 km, CIP je uradio projekat koji je trenutno na odobravanju od strane ruskog partnera “ruskih železnica”. Železnice Srbije su preuzele obavezu da izvrše sve eksproprijacije na potezu 4 opštine, Stara Pazova, Inđija, sremski Karlovci i Novi Sad”, rekao je Rajko Ković, izvršni direktor Železnica Srbije.

Ković je dodao da je proces eksproprijacije već počeo i da postoji dobra saradnja sa opštinama, a kako je najavio očekuje da će eksproprijacija biti završena do kraja septembra, tako da će izvođači i podizvođači već krajem godine moći da otpočnu radove.

Prema njegovim rečima, prvo će se revitalizovati mostovi i vijadukti, a zatim i ostatak železničke infrastrukture.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.