Radovi na objektima za socijalno stanovanje

VIDEO K9: Na Novom naselju, u ulici Momčila Tapavice, u toku je izgradnja objekta od 6 lamela koji je namenjen socijalnom stanovanju.

0
173

Stanovi ovog objekta namenjeni su socijalno slabijim sugrađanima, a namera grada jeste da pojača intenzitet podrške stambenoj izgradnji, odnosno da pomogne u rešavanju stambenog pitanja osobama čija primanja nisu dovoljna da obezbede mesto za život kroz komercijalne stambene kredite ili kroz redovnu kupovinu.

“Želja grada i namera i svakako nešto što će biti u fokusu našeg daljeg rada jeste da pojačamo intezitet podrške stambenoj izgradnji, odnosno, rešavanju stambenih potreba naših sugrađana, da grad u okviru svojih nadležnosti i finansijskih mogućnosti, a one su bolje iz godine u godinu, pomogne onim sugrađanima čija primanja nisu dovoljna da ih obezbede kroz komercijalne stambene kredite, odnosno, redovnu kupovinu. Grad Novi Sad je ove godine iz budžeta 140 miliona dinara i usmerio na našu gradsku stambenu agenciju koja je i nosilac ovih aktivnosti”, rekla je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Celokupan projekat će činiti 6 lamela sastojaće se od 173 stambene jedinice, a gradonačelnik je danas obišao objekat koji je trenutno u gradnji i koji pripada šestoj lameli koji se nalazi u Ulici Momčila Tapavice, i u toj zgradi je predviđeno 27 stambenih jedinica, dok će prosečna veličina stana biti oko 49 kvadratnih metara.

“Veoma sam ponosan na ovo što radimo, da smo posle dugo godina mogli da oslobodimo zarobljene pare koje su se vodile na nekim pozicijama gde nisu bile korišćene, gde je grad pronašao tehničku mogućnost i preusmerio novac na stambenu izgradnju, i ovo bi trebalo da obraduje mnoge Novosađane koji će na ovaj način moći da priušte stan po cenama koje su niže od tržišnih”, kazao je Vučević.

Usvajanje Programa stambene podrške i formiranje Komisije u narednom periodu koja će dodeljivati i prodavati stanove građanima, obezbediće jasne parametre u vezi sa tim ko će moći da konkuriše za stambene objekte u ovim zgradama i po kojim cenama će se oni prodavati. Stanovi će, kako je rečeno, biti prodavani po osetno nižoj ceni od tržišne i moći će da se isplaćuju u 240 mesečnih rata.

“Biće niža cena i time će ova lokacija biti atraktivna, suština jeste da grad ove stanove prodaje poo cenama nižim od tržišnih, time ne diramo u privatni sektor koji gradi i prodaje stanove, ovo su stanovi koji će biti podrška socijalno osetljivim kategorijama, odnosno, kategorijama stanovnika koji ne mogu da redovno kupe stanove na tržištu. Neće biti razlika od deset evra da se razumemo, biće značanija razlika u ceni kvadrata”, istakao je gradonačelnik.

Pored ove stambene investicije, u toku je i izgradnja stanova za izbegla i raseljena lica u Veterniku, a u narednom periodu očekuje se i izgradnja stanova na lokalitetu Jugovićevo za pripadnike Službe bezbednosti.

Stambena zgrada za socijalno stanovanje u Ulici Momčila Tapavice trebalo bi da bude spremna za useljenje, kako je najavljeno, do maja sledeće godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.