Radovi na keju do kraja godine

VIDEO K9: Pre pet dana počeli su pripremni radovi duž Sunčanog keja u Novom Sadu, na delu od „Mornarice“ do Štranda, u okviru uređenja sportsko-rekreativnog kompleksa na šetalištu duž Dunava.

0
48

Beogradski i Sunčani kej duž Dunava simbol su Novog Sada i jedno od najlepših šetališta duž celog toka ove reke.

Grad je kej sa novosadske strane uredio u savremen prostor namenjen sportu, rekreaciji i razonodi, a krajem septembra počelo je uređenje ovog sportsko-rekreativnog kompleksa.

U okviru ovog projekta biće zamennjene obloge od tartana uz delimičnu popravku ivičnih elemenata i podloge, u dužini od 4,1 km staze za trčanje, od kanala DTD do „Mornarice“.

Teren za mali fudbal na Sunčanom keju dobiće novu travu i rekvizite, a biće izvedeni radovi i na popravci ograde i zameni sigurnosnih mreža.

Na dva teniska terena biće izvršeno liniranje, na dva dečija igrališta koja se nalaze kod Veslačkog kluba „Danubius“ planirana je zamena podloge i rekvizita.

Dve teretane na otvorenom u neposrednoj blizini kompleksa „Đačkog igrališta“ dobiće nove sigurnosne podloge i rekvizite.

Uređenje sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja, koje bi trebalo da bude završeno do kraja ove godine, sa 127 miliona dinara finansira Ministarstvo turizma i omladine.

Projekat će biti realizovan fazno, a završetak se očekuje do kraja tekuće godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.