Radovi na infrastrukturi kovid bolnice

VIDEO K9: Napreduje izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu. Na Mišeluku su u toku radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom za potrebe opremanja ovog lokaliteta, koje realizuje Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

0
17

Radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu buduće bolnice započeti su 29. aprila, a obuhvataju izgradnju vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije, saobraćajnih površina (kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza), javnog osvetljenja, urbanog mobilijara, postavljanje jarbola i hortikulturno uređenje.

Prema saopštenju na sajtu Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, do 5. jula izgrađeno je 99% ukupne trase vodovodne mreže, 94% ukupne trase fekalne kanalizacije, kao i 93% ukupne trase atmosferske kanalizacije.

Izvode se radova na iskopima koji su priprema za izradu kolovozne konstrukcije, a u pojedinim delovima je u toku postavljanje tamponskog sloja od tucanika.

Za ovu investiciju u budžetu Grada opredeljeno je skoro 250 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 115 kalendarskih dana.

Podsetimo, kapacitet buduće kovid bolnice biće oko 600 kreveta, od kojih će 400 biti namenjeno za pacijente na poluintezivnoj nezi i oko 200 kreveta za najteže pacijente, odnosno za one kojima je potrebna intezivna nega.

Objekat na Mišeluku u potpunosti će biti u funkciji lečenja obolelih od korone sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom, a po okončanju pandemije biće najverovatnije pretvoren u Gradsku bolnicu.

Planirano je da objekat bude gotov do 1. septembra, a za njegovu gradnju je iz republičkog budžeta izdvojeno 4 milijarde i 150 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.