Radovi na groblju kod Trandžamenta

VIDEO K9: Radovi na infrastrukturnom opremanju groblja kod Trandžamenta u Petrovaradinu za koje je grad opredelio 95 miliona dinara teku planiranom dinamikom, rečeno je jutros tokom obilaska gradilišta.

0
58

Grad Novi Sad je iz budžeta izdvojio skoro 95 miliona dinara za infrastrukturno opremanju groblja kod Trandžamenta u Petrovaradinu.

Radovi koji su u toku podrazumevaju izgradnju saobraćajnice, kolsko – pešačke i pešačke staze, vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije, prostor deponije za odlaganje smeća, kao i autobusko stajalište.

Takođe, biće izgrađeno i 117 parking mesta za putnička vozila i šest parking mesta za osobe sa invaliditetom, a ovaj prostor biće oplemenjen i zelenim fondom, odnosno biće zasađeno 79 stabala i preko 970 sadnica ukrasnog žbunja.

Grad Novi Sad prethodno je izdvojio sredstva u iznosu od preko 52 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnog statusa ovog lokaliteta.

Dinamika radova teče nesmetano i biće završeni u predviđenom roku, rekla je članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović koja je s članom Gradskog veća za komunalne poslove Zdravkom Jelušićem obišla gradilište.

Sahranjivanje na sremskoj strani je jedno od važnijih pitanja i u tom smislu, navode iz kabineta Gradskog veća, biće nastavljen rad na rešavanju imovinsko-pravnog statusa i ostalih parcela, a ove godine iz budžeta Grada su obezbeđena sredstva i za proširenje kapaciteta na Novom groblju u Novom Sadu.

Groblje na Trandžamentu nalazi se u južnom delu naselja Petrovaradin, oslanja se na ulicu Dunavske divizije i širi se prema jugozapadnoj strani. Staro vojno groblje, staro groblje i deo novog groblja su u funkciji, dok je ovom investicijom obuhvaćen preostali deo novog groblja.

Direktor JKP „Lisje“ Vladimir Đaković rekao je da se trenutno radi na opremanju 2,24 hektara ukupne površine groblja na Trandžamentu, koje će biti kompletno opremljeno kako bi se obezbedio nesmetani proces sahranjivanja u narednih desetak godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.