Radovi menjaju režim saobraćaja

VIDEO K9: Radovi koji su tokom leta značajno menjali režim odvijanja saobraćaja u Novom Sadu, tako da je ponekad bila prava umetnost stići iz jednog dela grada u drugi, nastavljeni su i tokom jeseni. Trenutno su najaktuelniji u Njegoševoj ulici, ali i na Rumenačkom i Temerinskom putu.

0
19

Novosadska toplana počela je izgradnju vrelovodnog priključka u Njegoševoj kod broja 28, zbog čega je određena privremena zabrana odvijanja saobraćaja u ovoj ulici.

Ukinuto je i parkiralište u Njegoševoj, od Trifkovićevog trga do Ulice Jovana Subotića.

Prva faza radova počela je danas i trajaće do 13. oktobra, dok je 18. oktobar rok za završetak druge faze koja će se odvijati u delu trotoara ispred broja 28 u Njegoševoj ulici.

Za vreme izvođenja radova određena je privremena izmena režima saobraćaja, kako bi bio omogućen ulazak u pešačku zonu, tako što se menja smer jednosmernosti Miletićeve ulice, koja je jednosmerna od Ulice Jovana Subotića do Nikolajevske, a iz Nikolajevske je obavezno skretanje u levo.

Izmenom režima saobraćaja na Trifkovićevom trgu, Njegoševa ulica postaje dvosmerna i slepa ulica u zoni radova.

Izmena saobraćaja i to do 18. decembra, aktuelna je i u delu Ulice Dragiše Brašovana, od raskrsnice kod broja 16 do objekta kod broja 153 na Bulevaru despota Stefana, zbog izgradnje kanalizacione mreže na Limanu 2, u okviru projekta “Čista Srbija“.

Intenzivni su i radovi na rehabilitaciji kolovoza na Temerinskom putu, a počeli su i na Rumenačkom, od kružnog toka na Bulevaru Evrope do početka navoza na nadvožnjak prema naselju Rumenka.

Realizacija radova je fazna, po deonicama, tako da je u svakom momentu prohodna po jedna kolovozna traka.

Prva faza radova na Rumenačkom putu, koja obuhvata deonicu od ulice Sajlovo 31 do navoza na nadvožnjak, najpre se izvodi na desnoj strani (gledano iz pravca grada), a za popravku obe kolovozne trake na toj deonici potrebno je oko 20 dana.

Pošto je reč o deonici sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru, biće privremeno dodata površina pored kolovoza za potrebe uspostavljanja saobraćajne trake za suprotan smer.

Radovi će u narednoj fazi biti izvođeni prema kružnom toku na Bulevaru Evrope, na delu saobraćajnice sa razdelnim ostrvom, odnosno sa po dve saobraćajne trake po smeru, gde će se za vreme izvođenja radova na jednoj kolovoznoj traci, dvosmerni saobraćaj odvijati na suprotnoj traci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.