Radosno detinjstvo: Epidemija u vrtiću ubičajena s vremena na vreme

VIDEO K9: Nakon što je Institut za javno zdravlje Vojvodine proglasio epidemiju streptokoknih infekcija u vrtićima Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, ova ustanova nije se zvaničnio oglasila, ali novosadski portal 021 prenosi da je u Radosnom detinjstvo objašnjeno da je epidemija šarlaha uobičajena pojava na svakih nekoliko godina.

0
537

27 dece koja pohađaju različite objekte predškolske ustanove je obolelo od šarlaha i drugih streptkoknih bolesti, objavio je institut za javno zdravlje vojvodine, zbog čega je proglašena epidemija.

U saopštenju Instituta dodaje se i da je to zbog velikog broja dece koja borave u istom prostoru, zajedničkim prostorijama za jelo i gusto postavljenim krevetićima za spavanje.

U Službi preventivno-zdravstvene zaštite Radosnog detinsjtva za 021.rs kažu da da epidemija u kolektivima nije ništa neuobičajeno, ističući da su to blage bolesti koje se lako leče antibioticima.

U službi takođe negiraju navode da je to zbog prevelikog broja dece u grupama, a Institut je u svom saopštenju najavio da se očekuje porast broja oblelele dece, dodajući da su sva deca ambulantno zbrinuta i pod nadzorom Doma zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.